PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדריך שאלות נפוצות & תשובות (נערך) !



ofekmaslaty
17/11/11, 07:06
זהו פרסום לכל הבעיות שיהיו לכם אי פעם בשרתים פרטים , אם ישלכם משהו להוסיף/לשאול הגיבו באשכול זה (;

שאלה:
רשום לי Java is not recognized,
מה עליי לעשות?
:confused:

תשובה:
1.קודם כל הולכים לתיקיה של ה-Java > jdk1.6.0_XX > Bin,
במקום XX יהיה רשום את הגירסא של ה-JDK שלכם.
2.תעתיקו את המיקום של התיקיה.קליק ימני על "המחשב שלי" ותלחצו על "מאפיינים".
(בווינדוס ויסטה וווינדוס 7 תצטרכו ללחוץ לאחר מכן על "הגדרות מערכת מתקדמות".בווינדוס XP או ווינדוס ישן יותר אתם תגיעו ישירות לחלון הגדרות.)
3.תלחצו על התווית "מתקדם" ותלחצו על "משתני סביבה".
עכשיו יפתח לכם חלון שמחולק ל-2, "משתני מערכת" ו"משתני משתמש".
4.תחפשו ב"משתני מערכת" את המשתנה Path תסמנו אותו, ותעשו ערוך.
חשוב מאוד - אל תמחקו את מה שהיה שם לפני! אחרת זה יעשה לכם בעיות עם שאר הפקודות של הCMD.
5.עכשיו זוכרים את הכתובת של התיקיה שהעתקתם מקודם?בתיבה שנפתחה לכם אחרי שלחצתם "ערוך" תוסיפו בסוף ;
ואז תדביקו את הכתובת שהעתקתם.
6.תלחצו "אישור", "החל", "אישור" ותפעילו את הבאטים מחדש.

-

שאלה:
איזה Java אני צריך להוריד כדי להריץ שרת?
:confused:

תשובה:
אני אישית ממליצה על הגירסא הכי חדשה של ה-Java Development Kit, אותה אפשר להוריד מהאתר של SUN.
ההתקנה כוללת את ה-JDK, ו-Jre6.
אין צורך ב-Jre1.6, אני אישית חושבת שזה סתם בזבוז להוריד אותו,
והוא גם סתם יוצר בעיות.
ולנוחותכם הנה הורדה של ה-JDK :
http://java.sun.com/javase/downloads/widget/jdk6.jsp

-

שאלה:
נתקע לי בשחקן, למה?
:confused:

תשובה:
הבעיה הזאת היא בעיה דיי נפוצה, והיא נגרמת מכמה סיבות אפשריות:

- לא העברתם את קבצי ה-Jce כמו שצריך או בכלל, תעבירו שוב.

- יש בעיות עם ההוסט, או הפרטים שהכנסתם.
כלומר, או שלא ערכתם נכון את הפרטים של ה-IP או שהבעיה היא בהוסט עצמו(נפוץ יותר ב-No-IP, ולרוב נגרם בגלל פורטים לא פתוחים).

- בעיה בSQL שיוצרת שגיאה בעת טעינת הפרטים מה-DataBase.
איך יודעים מה הבעיה?
תסתכלו על הבאטים הפתוחים,אם זה בעיה עם ה-Jce, זה ירשום לכם דברים על ה-Cypher, או על Unlimited Strenght Files.
אם זה בעיה עם ההוסט, זה ירשום לכם דברים על ההוסט כמו Host Connection refused או Can not find.
אם זאת בעיה ב-SQL, זה ירשום דברים על ה-MySQL, ומה שהוא ירשום תלוי בשגיאה,
או שזה ירשום שחסר תור או טבלה,ולפי זה תדעו גם מה בעיה ב-SQL.

-

שאלה:
ה-NO-IP לא מסמיק,
למה?
:confused:

תשובה:
כנראה יש בעיה עם ההוסט, תנסו לפתוח הוסט חדש, או לראות מה הוא רושם בתוכנה.

-

שאלה:
לאחר שאני עושה עריכות בסורס זה לא נשמר,
למה?
:confused:

תשובה:
לאחר כל עריכה בסורס, קטנה כגדולה, חובה לעשות Compile לקבצים על מנת שיווצר קובץ Jar מעודכן עם השינויים שעשיתם.
לאחר שהקובץ נוצר, יש להעביר אותו לתיקיה Dist שבתיקיה של הריפאק שלכם,
ולשאר התיקיות Ext שבתיקיה של ה-Java (לאן שהעברתם את ה-DIST).
חשוב לציין שהשם של הקובץ זה דבר חשוב מאוד.
לרוב השם שלו צריך להיות odinms.jar אבל יש ריפאקים שזה שונה, אז השם תלוי בריפאק שלכם.
פשוט תבדקו מה השם של ה-Jar הקודם.

-

שאלה:
יש לי שגיאה בקמפול,
ממה זה נובע?
:confused:

תשובה:
השגיאה כנראה נובעת מזה שעשיתם משהוא לא נכון.
איפה שזה רושם שהקימפול נכשל, הוא גם רושם מה השגיאות, באיזה קובץ הן, וגם באיזה שורה.
כל מה שנשאר לכם לעשות זה לתקן את השגיאה.

-

שאלה:
כשאני לוחץ על הדמות זה יוצא לי מהמשחק,
למה?
:confused:

תשובה:
הבעיה הזאת יכולה להיות מכמה סיבות, השתיים העיקריות הן:
- אחד הקבצי WZ שלך פגומים, או לא תואמים את הדברים שהשרת דורש.
במקרה זה, זה יראה לך שגיאות כמו Error Code : 30 , Error Code : -2147XXXXXX.
התקנה מחדש והורדה של כל הקבצים שהשרת דורש להוריד אמורה לפתור את הבעיה.

- קיבלת באן ל-IP או ל-Mac Address.
במקרה הזה, אתה פשוט תראה מסך שחור ולאחר מכן הודעה "You have been disconnected".
כדי לפתור את זה, תפנה למנהל השרת.

-

שאלה:
נתקע לי בלוגין,
למה ומה אני צריך לעשות?
:confused:

תשובה:
הבעיה הזאת דומה מאוד לתקיעה בזמן בחירת שחקן.
התקלות והתשובות הם דיי דומות, תנסו לעשות את הדברים שאמרתי שם.

-

שאלה:
יש לי בעיה עם הקליינט,
מה לעשות?
:confused:

תשובה:
אם קיבלתם שגיאות כמו Run time error או דברים דומים, סימן שהקליינט עצמו פגום.
או שהורדתם אותו פגום או שלא ערכתם אותו כמו שצריך.תנסו להוריד אחד אחר.
אני אישית ממליצה על שימוש בקובץ באט במקום לערוך את הקליינט, ההחלטה בידכם.

-

שאלה:
יש לי בעיה כזו:
http://up353.siz.co.il/up1/txmmz2nmlhqy.bmp


מה עליי לעשות?
:confused:

תשובה:
מעבירים מחדש Dist ו-Jce, אם הבעיה עדיין ממשיכה למרות שהעברתם את הכל כמו שצריך,
תנסו להתקין מחדש את ה-Java (למחוק לגמרי ולהתקין שוב).

-

שאלה:
איך מעבירים Jce ו-Dist?
:confused:

תשובה:
ה-Dist זה הקבצים שנמצאים בתיקיה Dist שנמצאת בתיקיה של הריפאק.
כשמעבירים אותם צריך לעשות העתק, ולא גזור.
כלומר, צריך להשאיר גם עותק של הקבצים בתיקיה Dist.
את הקבצים שנמצאים שם אתם צריכים להעתיק למקומות הבאים:
C:\Program Files\Java\jre6\lib\ext
C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_XX\jre\lib\ext

במקרה ויש לכם גם את ה-Jre1.6 אז גם למקום הבא:
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_XX\lib\ext
ה-XX משתנה בהתאם לגירסא.

ה-Jce זה הקיבצי פוליסי של ה-Java (שני קיבצי Jar), אותם חייב להעביר למקומות הבאים:
C:\Program Files\Java\jre6\lib
C:\ProgramFiles\Java\jre6\lib\security
C:\ProgramFiles\Java\jre6\lib\ext
C:\ProgramFiles\Java\jdk1.6.0_XX\lib
C:\ProgramFiles\Java\jdk1.6.0_XX\jre\lib
C:\ProgramFiles\Java\jdk1.6.0_XX\jre\lib\security
C:\ProgramFiles\Java\jdk1.6.0_XX\jre\lib\ext

במקרה ויש לכם גם את ה-Jre1.6 אז גם למקומות הבאים:
C:\ProgramFiles\Java\jre1.6.0_XX\lib
C:\ProgramFiles\Java\jre1.6.0_XX\lib\security
C:\ProgramFiles\Java\jre1.6.0_XX\lib\ext
גם פה הXX משתנה בהתאם לגירסא.
-

שאלה:
מה הפורטים שצריך לפתוח ובאיזה פרוטוקול?
:confused:

תשובה:
את כל הפורטים יש לפתוח בפרוטוקול TCP+UDP\Both\All בכל ראוטר זה מופיע אחרת.
הפורטים שצריך לפתוח הם: 8080, 80, 3306, 8484, 7575 ,7576.
אם יש יותר מ-2 צ'אנלים אז גם 7577, 7578 וכו'.
פורט לכל צ'אנל.

-

שאלה:
ה-WampServer לא לבן כולו,
האם זה בסדר?
:confused:

תשובה:
כל עוד ה-Wamp לא אדום, זה בסדר גמור.
אין לכם ממש צורך להתאמץ ולהפוך אותו ללבן כולו כשהוא חצי צהוב חצי לבן - סתם בזבוז אנרגיה.

-

שאלה:
אנשים אחרים יכולים להכנס לשרת שלי,
אבל אני לא - למה?
:confused:

תשובה:
זה קורה אצל בעלי ראוטר, משום מה זה יוצר בעיה בחיבור לשרת שנמצא על המחשב שלכם, ולכן אתם תראו כאילו השרת מכובה (SC).
כדי לפתור את זה תצטרכו להתקין Microsoft Loopback Adapter ולהכניס למאפיינים את הפרטים הדרושים.

-

שאלה:
אני מצליח להכנס לשרת שלי,
אבל לאנשים אחרים הוא מראה SC,
למה?
:confused:

תשובה:
הסיבה העיקרית היא פורטים לא פתוחים, גם בראוטר (אם יש) וגם בפיירוול של הווינדוס.
יש עוד כמה סיבות שיכולות לגרום לזה אבל הן פחות שכיחות.
והן הפרטים ב-world.properties,
כמו האפשרות של serverCheck נמצאת על True, או כמות החיבורים הגיעה למקסימום, וכו'.

-

שאלה:
השרת עובד לי, ולאנשים אחרים,
אבל למי שנמצא באותה רשת איתי זה מראה SC,
למה?
:confused:

תשובה:
בעיה ידועה, מצטער אין ממש תשובה לזה, תנסו לשאול בפורום רשתות ואינטרנט.

-

שאלה:
איך אני מוסיף צ'אנלים לשרת שלי?
:confused:

תשובה:
כדי לעשות את זה, קודם כל נפתח את הקובץ Channel.properties.
שם אתם תראו משהוא כזה net.sf.odinms.channel.count=4 המספר זה מספר הצ'אנלים, תשנו את זה לכמה שאתם רוצה (מינימום 1, מקסימום 20).
לאחר מכן אתם תראו שורות כאלו:
net.sf.odinms.channel.0.key=release1
net.sf.odinms.channel.1.key=release2
net.sf.odinms.channel.2.key=release3
net.sf.odinms.channel.3.key=release4

כל שורה כזאת זה שיחרור המפתח של צ'אנל.
על כל צ'אנל שאתם מוסיפים אתם צריכים להוסיף שורה כזאת.
לדוגמא אם אתם רוצים 6 צ'אנלים אז תצטרכו להוסיף את השורות הבאות:
net.sf.odinms.channel.4.key=release5
net.sf.odinms.channel.5.key=release6

המלצה שלי, לכו על בטוח ותוסיפו מראש את כל השורות של 20 צ'אנלים למקרה שתרצו בעתיד.

-

שאלה:
יש לי NPC\MOB במפה שאני רוצה למחוק, איך אני עושה את זה?
:confused:

תשובה:
מחיקה והוספה של NPC\MOB מתחלקת לשני סוגים:

- דרך קובץ הXML של המפה.
זה במקרה והNPC או הMOB מוגדרים בקובץ XML.

- דרך הSQL.
זה במקרה וה-NPC או ה-MOB נוספו ע"י פקודה כמו !pnpc או !pmob ואז זה יהיה מוגדר ב-SQL בטבלה Spawns.
כדי למחוק NPC או MOB מה-SQL, כל שעליכם לעשות זה להכנס לתוכנה MySQL, להכנס ל-DB שלכם,
ללכת לטבלה Spawns, לעשות חיפוש ל-ID של ה-NPC או ה-MOB, ללחוץ על כפתור ה-EDIT, ולמחוק את השורה.
כדי למחוק NPC או MOB מהקובץ XML, אתם צריכים קודם לפתוח את הקובץ XML של המפה שממנה אתם רוצים למחוק
(הקבצים נמצאים בתיקיה של הריפאק בתוך התיקיה WZ\map.wz ומשם זה כבר תלוי בID של המפה.
עכשיו בתוך הקובץ תעשו חיפוש ל-ID של ה-NPC או ה-MOB, וזה אמור למצוא לכם משהוא כזה במקום XXX יהיה רשום את הID.)
השורה הזאת היא חלק מכל ההגדרות של ה-NPC או ה-MOB,
כל ההגדרות ביחד אמורות להראות ככה:
זה מקרה של NPC, במקרה של MOB במקום n יהיה רשום m.את כל זה אתם צריכים למחוק, ולשמור.
וכמובן לעשות ריסט לאחר כל השינויים שאתם עושים, בין אם זה דרך ה-SQL או דרך ה-XML.

-

שאלה:
איך יוצרים קובץ באט ומשתמשים בו כלאנצ'ר?
:confused:

תשובה:
כדי ליצור קובץ באט כל מה שאתם צריכים זה לפתוח קובץ טקסט (כתבן או פנקס רשימות)
וכשאתם שומרים את הקובץ לסמן ב"סוג הקובץ" את "כל הסוגים" ולשמור את זה בשם xxx.bat (חובה עם סיומת bat).
כדי להשתמש בקובץ כלאנצ'ר כל מה שנותר לעשות הוא לרשום את הפקודה בתוך הקובץ כדי שהוא יריץ את הקליינט.
אז הפקודה היא כזאת:
start client.exe ip 8484 במקום client.exe תרשמו את השם של הקליינט (עם סיומת EXE).
במקום ip אתם רושמים את הIP של השרת.ואת פורט (8484) לא לשנות .

PuniPuni
17/11/11, 11:04
תודה רבה..

ofekmaslaty
17/11/11, 11:04
תודה רבה..
תודה :)
עוד תגובות ?, השקעתי על זה הרבה .....

Rephael
17/11/11, 15:27
פשייי,
כל הכבוד !
אתה הכנת את זה ?

ינעץ בקרוב :)

Posterize
17/11/11, 15:34
ואוווו אחלה של הסברים אהבתי כל הכבוד !!!!

קיסינג'ר
17/11/11, 17:44
אדיר אופק! משקיען :)
שימושי מאוד!

Rephael
17/11/11, 19:13
חבל שהתגלה שזה הועתק באופן מלא מפורום מתחרה,
אבל לא נורא, זה עדיין שימושי,
ערכתי את זה בצורה מאוד אינטנסיבית,
הקרדיטים השתנו.

ננעץ.

ofekmaslaty
17/11/11, 19:33
חבל שהתגלה שזה הועתק באופן מלא מפורום מתחרה,
אבל לא נורא, זה עדיין שימושי,
ערכתי את זה בצורה מאוד אינטנסיבית,
הקרדיטים השתנו.

ננעץ.
תמחק את התגובות הזאת אני וחבר שלי SexyBoy מF*P עשינו את זה מזמן ורק עכשיו מצאתי את זה ופירסמתי -.-
לכל השאר תודה רבה :)

Knight
10/01/12, 17:58
http://www.icydier.co.il/showthread.php/4989-%D7%91-Arcane-MS-!

אפשר עזרה?
תקראו ותראו תתמונה בתגובה השלישית ..
זה עושה לי סרבר צאק ולא ניכנס לארקין

SmexyZakum
10/01/12, 17:59
לא קשור לפה לך לאשכול של ניב

Elad
03/04/12, 13:01
חח אופק איזה מפורט :)